ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επιστρέψετε εμπορεύματα λόγω αλλαγής γνώμης, θα πρέπει να προσκομίσετε την απόδειξη σας, το έντυπο παραγγελίας σας, το e-mail επιβεβαίωσης και το απόκομμα πιστωτικής κάρτας (σε περίπτωση που έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα). Για την επιστροφή των προϊόντων σας μπορείτε να επισκεφτείτε τις κεντρικές αποθήκες διανομής της εταιρείας στην διεύθυνση Λευκωσίας 33Α, Βιομηχανική Περιοχή Δαλίου (2540), Λευκωσία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση χρειάζεστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά, στο 22 610 234.
Τα προϊόντα που θέλετε να επιστρέψετε θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση. Τα προϊόντα που έχουν εργοστασιακή συσκευασία θα πρέπει να μην έχει παραβιαστεί ή φθαρεί η συσκευασία τους. Είστε υπεύθυνοι για το κόστος επιστροφής των προϊόντων εκτός και αν το προϊόν εμπίπτει σε θέματα εγγύησης λόγο κατασκευαστικού ελαττώματος.
Έχετε την δυνατότητα να επιστρέψετε τα προϊόντα εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την στιγμή της παραλαβής. Σε περίπτωση που δεν επιστραφούν εντός 14 ημερολογιακών ημερών τότε η Εταιρεία δύναται να μην αποδεχτεί την όποια επιστροφή ή αντικατάσταση προϊόντος.  

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ: 

Εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις επιστροφής, θα σας επιστρέψουμε το ποσό που αναλογεί στην αξία των εμπορευμάτων που επιστρέφετε, μέσω του ιδίου μέσου που έγινε η πληρωμή του ποσού.
Η επιστροφή της πληρωμής, από την Εταιρεία στον καταναλωτή, συμπεριλαμβανομένων, κατά περίπτωση, των δαπανών παράδοσης, πραγματοποιείται εντός 14 ημερών από την ημέρα κατά την οποία η εταιρεία ενημερώθηκε για την απόφαση του καταναλωτή να υπαναχωρήσει από τη σύμβαση.  

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ:

Κατά την παραλαβή των προϊόντων, ο πελάτης θα πρέπει να ελέγξει εξωτερικά τις συσκευασίες. Σε περίπτωση ελαττώματος ο πελάτης δικαιούται να αρνηθεί την παραλαβή των προϊόντων και να το επιστρέψει στο διανομέα, να παραλάβει υπογράφοντας με επιφύλαξη του περιεχομένου ή να επικοινωνήσει με το τμήμα υποστήριξης της Εταιρείας εντός 14 ημερολογιακών ημερών. Στην περίπτωση που ο καταναλωτής διαπιστώσει ελαττωματικό μέρος προϊόντων κατά το άνοιγμα της συσκευασίας των προϊόντων, οφείλει να επικοινωνήσει με το τμήμα υποστήριξης της Εταιρείας και να μη προχωρήσει στη συναρμολόγηση τους εάν φέρουν εσωτερικά χτυπήματα ή ελαττώματα και να μην πετάξει την αρχική συσκευασία των προϊόντων.

Ειδικές παραγγελίες και λευκά είδη εξαιρούνται από την πολιτική επιστροφής εμπορευμάτων λόγω υπαναχώρησης.